Wegańskie placuszki bananowe – bezglutenowe, bez cukru, bez jajek

Magdalena Przyłudzka

15/02/2021

 

Składniki:

  • 120 g mąki ryżowej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 120 ml mleka roślinnego
  • 50 g masła orzechowego
  • 3 banany
  • 2 łyżki oleju + do smażenia
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka octu

Krem:

  • 1 awokado
  • 2 banany
  • 3 łyżki mleka roślinnengo

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki na placuszki miksujemy na gładko i smażymy na patelni nakładając po 1 łyżce ciasta.
  2. Składniki na krem miksujemy na gładko i podajemy z placuszkami.

 

Polecam,

Smacznego !

Magda

.

 

Udostępnij mój wpis 🙂

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Podobne wpisy

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do newslettera i nie przegap żadnego przepisu!

Checkbox

Checkbox2

Sprawdź skrzynkę i pobierz tam eBook.