Tarta dyniowa z pomarańczą i czekoladą i – wegańska, bezglutenowa

Magdalena Przyłudzka

16/11/2020

Jeśli jesteś miłośnikiem ciast dyniowych, ten przepis jest dla Ciebie. W tej propozycji wykorzystuję połączenie dyni, pomarańczy, kokosu i…czekolady. To naprawdę zgrane grupa 🙂  W większości ciast dyniowych dominują przyprawy korzenne. Nie mam nic przeciwko, uwielbiam je, lecz w sezonie zimowym trochę mam już przesyt. Wszystkie przyprawy zastąpiłam skórką i sokiem z pomarańczy zwieńczając tartę na wierzchu polewą z czekolady….pycha !

Przepis znajduje się w Ebooku ” Słodkie Wypieki na każdą okazję ” 

Polecam ci również tartę orzechową z czekoladową truflą również w wersji wegańskiej i bezglutenowej KLIK

Udostępnij mój wpis 🙂

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Podobne wpisy

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do newslettera i nie przegap żadnego przepisu!

Checkbox

Checkbox2

Sprawdź skrzynkę i pobierz tam eBook.