Magdalena Przyłudzka

09/06/2021

To taki sernik jaki moja mama piekła, mokry, tłuściutki, pachnący masłem. Moja ulubiona wersja, bez spodu, bez rodzynek ( tak wiem, nie każdy je lubi 🙂 ) Spora dawka masła i mascarpone zapewnia świetny maślany smak. To sernik w którym ubijamy pianę z białek, jest to konieczne, dzięki temu ciasto jest jeszcze bardziej delikatne.

Możesz do sernika dodać kandyzowaną skórkę z pomarańczy oraz rodzynki wcześniej zamoczone w rumie lub soku pomarańczowym.

Cały przepis na sernik tradycyjny znajduje się w Ebooku ” Słodkie wypieki na każdą okazję ” KLIK, gdzie znajdziesz inne ciekawe i niezawodne przepisy, zapraszam. 

 

Pozdrawiam,

Magda

Udostępnij mój wpis 🙂

2 komentarze

  1. M

    Mam pytanie o cukier w tym przepisie sernikowym….ILE???1 i 1/3 czego????

    Odpowiedz
    • Magdalena Przyłudzka

      1 i 1/3 szklanki.

      Odpowiedz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Podobne wpisy

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do newslettera i nie przegap żadnego przepisu!

Checkbox

Checkbox2

Sprawdź skrzynkę i pobierz tam eBook.