Magdalena Przyłudzka

30/10/2020

Brokuł nie tylko do zupy krem, warto spożywać go w jak największej ilości ze względu na jego właściwości odżywcze.

Taki brokułowy ” ryż ” możesz podać do mięs lub jako samodzielne danie posypane suto parmezanem.

Składniki na 4 porcje:

  • mały brokuł
  • 1 cukinia
  • 1/2 szklanki bulionu
  • parmezan
  • rzodkiewki
  • maliny lub truskawki
  • dymka

Wykonanie:

  1. Brokuł i cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach
  2. Rozgrzej patelnie i na oliwie lekko podsmaż, dolewaj stopniowo bulion i dosłownie 3 minuty podgrzewaj, niezadługo ponieważ brokuł straci ładny zielony kolor
  3. Udekoruj rzodkiewkami i malinami, posyp parmezanem.

Smacznego,

Magda

 

.

Udostępnij mój wpis 🙂

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Podobne wpisy

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do newslettera i nie przegap żadnego przepisu!

Checkbox

Checkbox2

Sprawdź skrzynkę i pobierz tam eBook.