POMIDORY NADZIEWANA KASZĄ JAGLANĄ Z CUKINIĄ

Magdalena Przyłudzka

24/06/2020

Propozycja na pyszny i pożywny obiad lub kolację. Szybkie i proste danie, przepis polecam do wykorzystania w sezonie letnim, kiedy pomidory są najsmaczniejsze. Inspiracja zaczerpnięta z książki Marka Zaremby ” Jaglany Detoks “, którą bardzo polecam, znajdziesz tam dużo pysznych przepisów 🙂

Niestety pomidory zawierają dużą ilość lektyn, jeśli jesteś na nie wrażliwa/y usuwaj skórkę i pestki, to właśnie w nich znajdują się największa ich ilość

1 porcja

Składniki:

  • 1 większy pomidor
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • mała cukinia
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta oregano, kurkumy, sól morska
  • olej kokosowy do smażenia

Wykonanie:

  1. Z pomidora wydrąż gniazda nasienne
  2. Cebulę i cukinię pokrój na drobną kostkę
  3. Kaszę jaglaną ugotuj na sypko
  4. Do cukinii dodaj wydrylowany miąższ
  5. Po chwili smażenia dodaj kaszę jaglaną
  6. Nadziewaj pomidory
  7. Zapiekaj  w 190 st przez około 15 minut aż pomidor wyraźnie zmięknie

1 porcja:

kcal 564, białko 14,7g, węglowodany 79 g, tłuszcz 16,1 g

Polecam,

Magda !

 

 

 

 

 

Udostępnij mój wpis 🙂

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Podobne wpisy

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do newslettera i nie przegap żadnego przepisu!

Checkbox

Checkbox2

Sprawdź skrzynkę i pobierz tam eBook.