Wegańskie burgery z groszku zielonego na bułce z pieczarki – bezglutenowe

Magdalena Przyłudzka

03/02/2021

Pyszny przepis na wegańskie burgery roślinne z zielonego groszku i szpinaku, podane na pieczarkowej ” bułce” ..

A ta bułka to nic innego jak po prostu pieczarka/kapelusz, i to wszystko. Cały sekret mojej bułki tkwi w pysznej marynacie z octu balsamicznego, dzięki temu, pieczarka nabiera pysznego smaku.

Burgery z zielonego groszku ze szpinakiem i świeżą bazylia są mega szybkie w przygotowaniu, groszek możesz zastąpić każdym innym strączkiem.

Do obtoczenia miał być sezam, lecz mi brakło i pomieszałam ze słonecznikiem, także każde pestki się nadadzą, nawet drobno posiekane pestki dyni również mogą być.

Zapraszam Cię również na krótki filmik z wykonaniem na kanał ReallyTastyKitchen blog na YouTube, KLIK

Tak więc do dzieła:

 

Jeśli podejmiesz się tego przepisu, zapraszam podziel się opinią – czy to w komentarzu czy na Instagramie , tu link https://www.instagram.com/magdaprzyludzka_/. Dzielę się tam nie tylko przepisami ale również ciekawy informacjami dotyczącymi zdrowego stylu życia.

 

Smacznego,

Magda

1 komentarz

  1. Delektujemy

    Mistrzostwo! Mega pyszne burgery:) I jeszcze świetnie się prezentują:D

    Odpowiedz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Podobne wpisy

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do newslettera i nie przegap żadnego przepisu!

Checkbox

Checkbox2

Sprawdź skrzynkę i pobierz tam eBook.