Pyszny przepis na wegańskie burgery roślinne z zielonego groszku i szpinaku, podane na pieczarkowej ” bułce” ..
A ta bułka to nic innego jak po prostu pieczarka/kapelusz, i to wszystko. Cały sekret mojej bułki tkwi w pysznej marynacie z octu balsamicznego, dzięki temu, pieczarka nabiera pysznego smaku.
Burgery z zielonego groszku ze szpinakiem i świeżą bazylia są mega szybkie w przygotowaniu, groszek możesz zastąpić każdym innym strączkiem.
Do obtoczenia miał być sezam, lecz mi brakło i pomieszałam ze słonecznikiem, także każde pestki się nadadzą, nawet drobno posiekane pestki dyni również mogą być.
Zapraszam Cię również na krótki filmik z wykonaniem na kanał ReallyTastyKitchen blog na YouTube, KLIK
Tak więc do dzieła:
Jeśli podejmiesz się tego przepisu, zapraszam podziel się opinią – czy to w komentarzu czy na Instagramie , tu link https://www.instagram.com/magdaprzyludzka_/. Dzielę się tam nie tylko przepisami ale również ciekawy informacjami dotyczącymi zdrowego stylu życia.
Smacznego,
Magda
Mistrzostwo! Mega pyszne burgery:) I jeszcze świetnie się prezentują:D